Babykamer tekeningen

Een mooie tekening in de slaapkamer van je baby biedt heel wat voordelen! Zo kunnen ze helpen bij de ontwikkeling van het geheugen en van hun fantasie. In dit artikel vind je enkele nuttige tips terug voor het ontwerpen en tekenen van een muurtekening in de babykamer.

 

 

 

STAP 1: Maak een schets op de muur

Alvorens meteen met verf aan de slag te gaan teken je best eerst de tekening op de muur met een zachte potlood. Ben je tevreden over het resultaat dan kan je beginnen met vakken aan te duiden. Geef elk vak een nummer en kijk hoeveel verschillende kleuren je zal nodig hebben om de muurtekening te verven.


Ben je niet zo handig met tekenen uit de losse pols dan kan je ook een tekening afprinten en deze plaatsen tegen een glazen plaat. Zet er nu een zware lamp tegen en de tekening zal in het groot geprojecteerd worden op de muur. Nu hoef je enkel nog de lijnen overtekenen en klaar!

 

 

STAP 2: Durf gebruik maken van kleur

Baby's en peuters nemen vooral waar met hun ogen. Vandaar dat knuffelberen en boekjes vaak heel wat kleuren bevatten. Door te kiezen voor een kleurrijke muurtekening laat je ze ook in de babykamer tal van kleuren herkennen. Ook al oogt kleurrijke verf voor jou als ouder soms druk, je baby zal er zeker heel wat plezier aan beleven! Tips voor het kiezen van kleuren vind je op heel wat leuke interieurblogs zoals interieurvoorbeelden.be.

 

 

Muurtekeningen kopen - muurposters en behang

Ben je niet echt artistiek aangelegd of heb je geen zin in het vele werk,de extra rompslomp en een hoop afwas dan kan je ook klaargemaakte muurtekeningen kopen voor de babykamer. Deze hebben als voordeel dat ze vaak goedkoper zijn door de grote oplage en dat ze op maat gemaakt zijn door professionele decorateurs en designers. Hieronder vind je enkele leuke voorbeelden van Decoraza.nl. Deze gigantische muurposters zijn verkrijgbaar voor minder dan 70€


babykamer muurposter

 

muurposter voor de babykamer

 

 

 

Opgepast met tekeningen overtekenen op de muur

Het klinkt misschien gek maar je mag nooit tekeningen overnemen zonder toestemming van de fabrikant. Hoe Lief Dora, Pip, plop, K3 en de Disney figuren ook zijn, eigenlijk mag je ze niet overnemen op je muur.